Просто зараз біля головного корпусу Запорізької Інженерної академії, на вулиці Трегубенка, відбувається прощання з професором Луаєм Файсал Муцом.

Попрощатися з улюбленим викладачем та колегою прийшли студенти, співробітники навчального закладу та найближчі люди Луайя. Чоловік багато років пропрацював  в академії, написав багато наукових робіт.

Для вишу Луай Файсал Муц був важливим науковцем з високими ступенями. Він активно займався науковою роботою, має понад 155 наукових та науково-методичних праць з питань формування та реалізації державної міграційної політики, публічного управління та адміністрування.

Ним написана монографія: «Формування та реалізація державної міграційної політики” та серія статей на цю тему.

За результатами рейтингового оцінювання науково-педагогічних працівників Запорізького національного університету у 2019 році у категорії «професори» посів 34 місце.

Отримав сертифікат за участь У Міжнародній науково-практичній конференції «Theory and practice: problems and prospects-2020», де виступив з доповіддю на тему: «Еволюція суспільства від старої економічної моделі до нової як об’єкт і мета стійкого розвитку» у травні 2020 року.

Був куратором групи Публічне Управління та Адміністрування.

З 1996 року вів активну роботу по набору та навчанню іноземних студентів у м. Запоріжжя. Володів п’ятьма іноземними мовами: українською, російською, англійською, арабською та курдською.

За його безпосередньої участі випускниками стали іноземці з багатьох країн близького та далекого зарубіжжя та країн СНД (Королівство Марокко, Алжир, Туніс, Єгипет, Нігерія, Туреччина, Сирія, Ірак, Йорданія, Ліван, Ізраїль, Казахстан, Узбекистан, Азербайджан, Грузія, Росія, Китай, Литва).

Їх кількість нараховує до десяти тисяч.

Досягнень однозначно було б більше, якби Луайя не вбили. За що та у який спосіб, сьогодні є таємницею слідства.

Нагадаємо, Луай Муц зник 10 листопада, його шукали протягом 4 місяців. Відомо, що чоловік сів до автомобіля, який рухався в напрямку Заводського району, поблизу Цирку зв’язок з телефоном викладача зник. Була надія знайти його живим, на це сподівалися практично до останнього і напевно це можна було зробити. Втім, 20 березня знайшли уже тіло вбитого науковця. Чоловіка закопали в землю у спідній білизні, в лісосмузі неподалік села Володимирське.

Поліція наразі не розголошує подробиць справи, зсилаєьться на таємницю слідства.

Журналісти Regionnews вже володіють деякими подробицями злочину, втім через проведення слідчих дій змушені чекати зручного часу, щоб поділитися з читачами інформацією.

фото – Regionnews