Трагедія трапилася вчора, в Одеській області. Про випадок розказали в Командуванні Медичних сил ЗСУ

Там одразу зазначити, що жінці стало зле поза межами військової частини, у позаслужбовий час. Жінка кілька днів тому зробила вакцинацію від коронавірусу, бо на днях мала відправлятися в зону ООС. Також, треба сказати, вона мала гіпертонічну хворобу.
Військова раптово втратила свідомість,  жінка служили за контрактом. Співслужбовці  одразу викликади швидку медичну допомогу та повідомили  медичну службу військової частини.
Прибувши на місце події військові та цивільні медики проводили реанімаційні заходи, які нажаль не мали успіху.
Зазначений військовослужбовець, найближчим часом, мала бути залучена до виконання службово-бойових завдань в районі проведення ООС тому 21.03 з дотриманням усіх алгоритмів отримала щеплення від COVID-19. Щеплення було здійснено мобільною бригадою з імунізації від Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА, яка працює з початку вакцинації та набула досвіду.
Зі слів начальника медичної служби військової частини, де вона проходила службу, станом на ранок 23.03 скарг на стан здоров’я жінка не висловлювала. З анамнезу вона страждала на гіпертонічну хворобу – повідомили в Командування Медичних сил ЗСУ.
Судово-медична експертиза призначена на 24.03, вона дать більше розуміння причин смерті молодої людини.