Члени ГС «Асоціації перевізників м. Києва та Київської області» офіційно звернулися до міського голови Віталія Кличка з проханням виконати ряд питань, щоб під час жорсткого карантину перевізники не зазнавали фінансових складнощів. Інакше «погрожують» зупинити транспорт.

За словами глави спілки Ігоря Мойсеєнка, їх бізнес став збитковим. Накладання штрафів через пасажирів, які відмовляються носити маски, наполовину забиті салони – це може призвести до банкрутства перевізників. Вже з суботи 30-40% маршруток у Києві піднімуть вартість проїзду з 8 до 10 грн, однак витрати на пальне все одно не покриваються. Тому в «Асоціації перевізників м. Києва та Київської області» розробили план дій, щоб уникнути зупинки транспорту.

Для прикладу, вартість проїзду просять підняти до 15-20 грн на час локдауну, тимчасово скасувати перевезення пільгових категорій (людей віком 60 років) тощо.

Нагадаємо, зважаючи на складну епідеміологічну ситуацію через коронавірус, 20 березня у Києві ввели жорсткий карантин. Тоді повідомлялося, що громадський транспорт працюватиме у звичному режимі. Але салони мають бути заповненими не більше, ніж на 50%.

На головній – фотоілюстрація