В ГУНП Запорізької області вже вдруге пробують притушити інтерес до ситуації, що склалася в гімназії №28. Зокрема, за свідченнями одного з батьків учнів гімназії, в навчальному закладі згвалтували п’ятикласника. Розповідь інформатора опублікував запорізький блогер, далі інформація розлетілася по всіх регіональнихї та і центральних  медіа.

Директорка закладу поквапилася піти на лікарняний, “відстрілювалася” завучка. До школи прибула поліція, яка зачинила перед журналістами двері й за кілька годин вперше прозвучало – це фейк. Пізніше з’ясувалося, що інформацію правоохоронці назвали брехнею не завершивши розслідування. Зараз начебто розслідування уже заікінчили і вдруге повідомили, що таки фейк.

Текст від пресслужби поліції:

Повідомлення, поширені в мережі Інтернет про зґвалтування малолітнього, яке сталося в учбовому закладі Запоріжжя не відповідають дійсності – вже вдруге наполягають в поліції. 

22 березня 2021 року у соціальній мережі Інтернет була опублікована  інформація про зґвалтування малолітнього, яке  нібито мало місце в гімназії міста Запоріжжя. Ці  відомості набули суспільного резонансу.

За даним фактом співробітники ГУНП в Запорізькій області вжили невідкладні заходи для з´ясування обставин події в учбовому закладі. Факт зґвалтування, з врахуванням показань учасників події, свідків, а також проведеним медичним оглядом, не знайшов свого підтвердження.

Попередньо за результатами перевірки складено адміністративний протокол за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП.

Наразі правоохоронцями спільно з незалежними психологами проводиться  перевірка щодо наявності факту булінгу у навчальному закладі.

Слід сказати, не всі згодні з результатами розслідування, у мережах кілька днів тому опублікували колективну заяву батьків до директора школи.