Березень «рясний» на скандали пов’язані з булінгом в навчальних закладах Запорізької області. У ЗМІ з’явилася інформація, що в одній зі шкіл Мелітополя діти знущалися з ученика 6 класу.

Як зазначають журналісти місцевого видання «МВ», однокласники постраждалого систематично над ним знущалися. Псували майно хлопця, обзивати. Загострилася ситуація на початку березня, коли класна керівниця пересадила дітей – його посадили разом з дівчинкою, яка не хотіла такого сусідства. Вона почала це всіляко показувати, а колектив (деякі однокласники) окрім того, що потурали знущанням, ще й до них долучилися.

Спочатку сусідка по парті скидала речі сина на підлогу, топтала, буцала ногами. Потім однокласники почали клеїти на спину сина наліпки з написами «лох», «мама, тато, я – гей». Знімали це на телефон. На уроці фізкультури і після нього вже в роздягальні не просто клеїли папірці, а й обзивали, причому матом, не соромлячись у виразах. Йому давали потиличників, – розповіла мати хлопця журналістам.

За словами жінки, класна керівниця знала про проблему, однак ніяких не припиняла конфлікт. Після того, як мати заговорила про заяву до поліції, вчителька зателефонувала й сказала, що під час бесіди діти зізналися, що клеїли наліпку з написом «лох». Таким чином, пожартували над однолітком, просто він не правильно це зрозумів. Все.

Щоб булінг не повторився батьки написали заяву в управління освіти, службу у справах дітей та поліцію.

У результаті було створено комісію, куди входило представники школи, міське управління освіти, служби у справах дітей і ювенальної поліції. Після низки бесід, батьківських зборів, тренінгів – діти вибачалися один перед одним. Конфлікт, нібито, вичерпано.

На головній – фотоілюстрація