Запорізькі рятувальники вчора. 29 березня допомагали пажажирам Інтерсіті безпечно перейти колії та дістатися перону.
На місці також також працював психолог від ДСНС, його присутність на місці ДТП, як повідомили журналістам Regionnews, є процедурною. Жертв, внаслідок сходження з рейок швидкісного Інтерсіті не було, тож допомага з евакуацією не знадобилася.
Питанням транспортного засобу, що переконувся та його механічних ушкоджень займалася Укрзалізниця.
Нагадаємо, 29 березня о 14:47 на залізничному перегоні «Славгород – Новогупалівка» (1058 км) під час руху стався схід колісних пар вагонів поїзду «ІнтерСіті», який рухався за напрямком «Київ – Запоріжжя». За оперативною інформацією АТ «Українська залізниця», з рейок зійшло 6 з 9 вагонів за 50 кілометрів до кінцевої станції – Запоріжжя. Під час інциденту у вагонах поїзда знаходилося 88 пасажирів.
На місце події прибули підрозділи Головних управлінь ДСНС України у Запорізькій та Дніпропетровській областях. Рятувальники надали допомогу людям, котрі через відсутність перону, не могли вийти із вагонів. Крім того, на місце прибув психолог ДСНС, який надавав психологічну допомогу людям, які перебували у шоковому стані, чекаючи на транспортування до міста Запоріжжя.