Запорізькі лікарі Обласної клінічної лікарні працювали 15 годин, що врятувати чоловіка, якому прямо посеред тренування стало погано.

У 39-річний чоловік раптово знепритомнів, пізніше з’ясувалося – у нього розірвалася аорта. Свідомість спортсмен втратив коли підімав штангу. Операція, якої ще не проводили в Запоріжжі  тривала понад пів доби. Важлиу роль для хворого зіграла оперативність його доставки до медичного закладу, про ситуацію розказали в ОКЛ.

Щоб впоратися із складною задачею, запорізькі медики запросили колег з Києва.

Чоловік займався у спортзалі та під час взяття штанги у нього розірвалася аорта. Постраждалого госпіталізували з підозрою на інсульт.  Чоловіку провели комплексну діагностику та виявили причину гострого мозкового порушення – розрив аорти. Постраждалий потребував термінового оперативного втручання.  У зв’язку з тим, що транспортування пацієнта було неможливим до Києва, зі столиці  прибула команда лікарів на чолі з одним із провідних спеціалістів з патології аорти України та завідувачем відділення хірургічного лікування патології аорти Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова Кравченком Віталієм Івановичем.

Завдяки вчасним діям, кажуть лікарі, пацієнта врятували. Попереду — лікування та реабілітація.

Медики закликають всіх уважніше ставитись до свого здоров’я, адже навіть молоді люди схильні до проблем із серцево-судинною системою.

Читайте також: У Запоріжжі просто на пляжі планують звести спортивно-розважальний комплекс