Зникнення викладача Запорізького національного університету Луая Файсал Муца було покрите таємницями з самого початку. Інформація про зникнення була оприлюдненою, а ось активних пошуків ніхто не бачив, поліція, за словами волонтерів, орієнтування для пошуку не давала, самі ж не повідомляли суспільству про пошукові дії та можливі зачіпки.

Зрештою, через 4 місяці тіло професора знайшли закопаним у землі.

Знайшли вночі, наче й не випадково, бо як можна відповісти на запитання – що робила поліція в посадці під Володимирським посеред ночі? Якщо точно, тіло знайшли в районі 2 ночі. Знали, мабуть, де шукати, нагадаємо, після 4 місяців пошуків чоловіка.

З власних джерел Regionnews стало відомо, що Луайя вбили не так давно, а це означає, що його утримували проти волі понад 3 місяці. Не так давно, якщо бути точнішими – за кілька днів до того, як його знайшли. Усіх тоді цікаво питання – як вбили Муца? Regionnews відомо про удушення. Також відомо, що підозрюваного в організації вбивства затримали, ймовірно ще тоді, коли Луай був живим. Затриманий  перебуває в СІЗО і дуже хоче вийти на волю.

Накопичивши ряд запитань редакція надіслала інформаційний запит до поліції, щоб мати офіційні відповіді на запитання:

  • Коли помер чоловік?
  • Що стало причиною смерті?
  • Чи були на тілі ознаки катування?
  • Чи є підозрювані та затримані у вбивстві чоловіка?
  • Чи підтвердила експертиза приналежність знайденого тіла зниклому професору?

На жодне із запитань нам не відповіли, посилаючись на таємницю слідства.

Поки триває слідство у мережі Інтернет вже з’явилася публікація, в якій спробували пояснити кому та чим міг заважати добрий та порядний викладач університету. Звичайно, вбивство швидше за все було пов’язаним із його діяльністю, Луай Муц, окрім викладацької діяльності мав ще посередницьку – влаштовував іноземних студентів до запорізьких ВНЗ.

Сподіваємося, журналісти та суспільство рано чи пізно почують офіційні відповіді на запитання із нашого запиту, хоча б для того, щоб мати розуміння, що відбувається у їх рідному місті.

Читайте також: У Києві затримали мешканця Запоріжжя, який викрав та 3 роки тримав у полоні людину