Через чергові схеми та маніпуляції із замельним законодавством міська влада Запоріжжя фактично віддала 1.4 гектари землі на Прибережній магістралі під будівництво спортивно-розважального комплексу.

Інформація про це була опублікована в реєстрі Містобудівних умов і обмежень. У документах розбиралися журналісти Запорізького центру розслідувань.

Підприємець, який отримав частину спортивної школи Металург тепер буде замаматися зведенням об’єкту для розваг просто на березі Дніпра, в сусідстві з розважальним комплексом PoolsBeach Артура Гатунка.

Як помітно з карти, для реалізації будівництва міська влада повинна дозволити знесення десятків дерев. І вона це дозволить, бо ж фактивно сама виступає замовником будівництва даного об’єкту, який у підсумку буде належати приватним особам.

Якщо бути точнішими, то замовляє послуги комунальне підприємства “Управління капітального будівництва”. Цю частину ділянки УКСу відвели ще у 2016 році та лише зараз планується початок будівельних робіт, які буде виконувати “Техно-сервіс лтд.”. УКС залучив підприємства в якості підрядника без конкурсу. Таким чином, фірмі не потрібно займатися отриманням землі в оренду та проходження процедур конкурсу, тому вона виступає підрядником.

Така схема давно опробована та не один раз застосована. Її суть полягає в тому, що комунальне підприємство отримує землю в користування без конкурсу, а потім фактично віддає ділянку в суборенду забудовнику, замовляючи у нього будівництво.

У договорі не вказано, що отримає від реалізації такої схеми місто.

За такою же схемою зараз іде будівництво жилого комплексу компанії “Геос Буд” поруч, на Поремоги, пише ЗЦР.

Земля також знаходиться в користуванні УКСа, воно є замовником будівництва, а приватний будівельник вказаний лише як “підрядник”, що виконує роботи. Якщо від будівництва житлових будинків місто, гіпотетично, може отримати вигоду – з ним розраховуються кількома квартирами, які пізнаше можна буде роздати.  Наприклад Вікторії Марчук – палалімпійці, яка багато років поспіль виборює медалі для країни та міста, якій міська влада пів року тому пообіцяла квартиру, але з того часу мовчить.

Що отримає громада міста від спортивно-розважального центру на березі Дніпра – питання більше риторичного характеру.

Фірма “Техно-сервіс, лтд”  належить Ларисі та Андрію Пархоменкам. Влітку минулого року їхня друга фірма “Кроссфіт 24” отримала 1,1 гектара території спортивної школи “Металлург” під будівництво ТРЦ.

Читайте також: Голова Запорізької ОДА сказав про долю 10 об’єктів колишнього санаторію “Великий Луг”