Відповідна інформація з’явилася на сайті міської ради. Там повідомляють про рішення звільнити керівника одного з 5 класів, де відбулося знущання над дитиною з боку однокласників. Також під звільнення потрапив заступник директора школи з виховної роботи. Обоє працівників отримають заборону працювати у системі освіти Запоріжжя, а також догану отримала директорка гімназії №28 та психолог навчального закладу.

Стало відомо, що паралельно з поліцією, міська влада також доручила провести перевірку. Вона стосувалася інформації про знущання над дитиною з боку інших школярів, факту булінгу по відношенню до одного з учнів цієї школи, який трапився у березні цього року.

До проведення перевірки, за інформацією пресслужби міськради, були залучені незалежні педагоги, психологи, працювали і представники ювенальної превенції. Її було призначено відразу ж після надходження інформації про факт булінгу, однак був потрібний час для її проведення, перевірки всіх фактів.

За підсумками перевірки вирішили звільнити двох та висунути догани ще 2 освітянам.

Батьків школяра, який знущався над учнем, буде притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Також у навчальних закладах Запоріжжя активізовано роботу щодо недопущення повторення таких випадків.

Поліція, у той же час прийняла заяву від батьків дитину, яку звинуватили в булінгу та склала адмінпротокол проти батьків дитини, яка вказала на винного.

фото – ілюстративного характеру.