RegionNews вже повідомляв своїм читачам, що з суботи, 3 квітня, у місті запроваджують жорсткий карантин. У зв’язку з цим відбудуться зміни в освітній сфері.

На сайті міськради вказано, що дитячі садки продовжать роботу, учні 1-4 шкіл ходитимуть до школи, а ось старші класи переводять на дистанційне навчання. Щодо ВНЗ, то деякі університети вже навчаються дистанційно. Для прикладу, студенти «ЗНУ» навчаються з дому з 29 березня.

Нагадаємо, з 3 квітня діятимуть наступні обмеження:

  • кафе та ресторани працюватимуть з 6:00 до 20:00, після вказаного часу тільки «навинос». У суботу та неділю заклади взагалі закриють (тільки «навинос»);
  • під забороною проведення масових культурних, релігійних, освітніх, спортивних, соціальних заходів;
  • закриваються фітнес-центри і спортивні зали;
  • працюватимуть тільки продовольчі ринки;
  • оператори зв’язку, медичні та ветеринарні заклади, АЗС, перукарні та салони краси (за записом) продовжать роботу;
  • забороняється приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які працюють у сфері торговельно-побутового обслуговування, крім суб’єктів господарювання, які торгують товарами на торговельних площах, не менше 60% яких призначено для торгівлі харчові продукти, медикаментами, пальним, засобами гігієни, побутовою хімією тощо.

Громадський транспорт курсуватиме у звичному режимі. Водії братимуть пасажирів тільки на сидячі місця з дотриманням правил (маски, дистанція тощо).

На головній – фотоілюстрація

Читайте також: ЛОКДАУН ОГОЛОШЕНО В УСІЙ ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, СТАЛО ВІДОМО ЯК ДОВГО ТРИМАТИМЕ