Світлини з данцем  Йоханнес Вамберг Андерсеном розбіглися соціальними мережами після того, як він повідомив, що був вимушеним помити вікна у вагоні поїзда Київ-Ізмаїл. Іноземець написав допис в мережі Instagram та виклав світлини, на яких зафіксований процес прибирання.

Йоханнес є журналістом та давнім товаришем Regionnews, тож у телефонній розмові пояснив колегам свій вчинок.

Чоловік вже багато років живе в українській столиці, а тому брудні вікна у вагонах для нього не є чимось дивним. В напрямку з Києва до Ізмаїла  Йоханнес  їздить з певною періодичністю. Того дня у дорогу чоловік зібрався з сім’єю, на період локдауну планував відвезти маленьких дітей до бабусі – одному з дітей трохи більше 2 років, іншому 5.

Данець любить українські простори і захоплюється ними, дорогою до Ізмаїла хотів показати дітям красу української природи.

“Я багато років їжджу цим поїздом і все добре знаю, які вагони в доброму стані, а які вже давно пора було списати. Брудні вікна бачу часто і вони мене напружують, бо що ще, як не дивитися у вікно можна робити у вагоні декілька годин. Знав, що до Ізмаїла цього разу поїдемо у старому вагоні, а оскільки був з дітьми, то вирішив щось робити з цим.   В мене було трохи часу і я підготувався – купив на Подолі швабру в перед відправленням взявся мити вікна” – ділиться Йоханнес.

Чоловік визнав, що відмити не вдалося, але хоч трохи українських широт діти все ж побачили. Приблизно таку з процедуру Йоханнес Вамберг Андерсен робить щоразу, коли попадає на старі та брудні вагони. Але додає – раніше витирав вологими серветками, цього вразу надіявся, що водою вдасться вимити краще.