У соціальних мережах відомий місцевий екскурсовод Роман Акбаш поділився фото неприємної знахідки, на яку натрапив під час прогулянки.

Зі своїми підписникам краєзнавець часто ділиться цікавими знахідками та фактами. Однак цього разу привід для посту у Facebook був не з тих, який викликає захоплення. Прогулюючись від Калантирівки до Міськтопа (Шевченківський р-н) він натрапив на несанкціоноване сміттєзвалище.

Прогуливался давече вновь с Калантыровки до Гортопа… Невольно вспоминал строки некогда нашей землячки Марии Могилко. В своих воспоминаниях она писала о нашем городе 1918 года вот так:
“Путём беспощадных штрафов в городе была наведена умопомрачительная чистота. Вывезены были со дворов многолетние сметники – мусорные кучи. А александровцы даже зачесали затылки: нельзя выплевывать на тротуар подсолнечные семячки (плюй шелуху в ладошку и прячь в карман)”.
В чём секрет? Снова предоставляю слово Марии Могилко: “Порядок в городе был быстро восстановлен немцами. Стоило это пустяки – несколько расстрелянных и сотни оштрафованных…”. Ни на что не намекаю, так – просто вспомнил, – пише Роман Акбаш.

Імовірно, мешканці приватного сектору зносять сюди побудові відходи, щоб не платити за вивіз сміття. В результаті, забруднюється навколишнє середовище.

Нагадаємо, викидання сміття у непристосованих для цього місцях, передбачає відповідальність за ст. 42 ЗУ«Про відходи». Порушники можуть нести дисциплінарну, адміністративну, цивільне чи кримінальну відповідальність.

Фото Романа Акбаша