На сільському цвинтарі у Мелітопольському районі, на околиці села  с. Новоіванівка, Приазовського ОТГ підліток , ігноруючи елементарні правила моралі, з хуліганських мотивів розбив конструкції близько двох десятків пам’ятників.

Злочинні дії зафіксували в поліції, там і розповіли про зухвалий вчинок дитини.

7 квітня близько 17 години до відділення поліції № 2 Мелітопольського районного управління поліції  ГУНП в Запорізькій області звернулись мешканці села Новоіванівка Приазовської територіальної громади, які на околиці села, на місцевому цвинтарі виявили зруйновані стели пам’ятників.

Слідчо-оперативною групою на місці події встановлено, що невідома особа шляхом розлому горизонтальних та вертикальних поверхонь бетонних та гранітних плит, пошкодила 17 пам’ятників.

Правоохоронці опитали місцевих мешканців та вже протягом години встановили особу правопорушника. Ним виявився 14-річний хлопець, учень 9 класу одного з місцевих навчальних закладів. Знайшли хлопця поліцейські протягом кількох годин. Весь цей час він  переховувався в одному з покинутих будинків у селі і лише ввечері повернувся додому. Поліцейські поспілкувались з неповнолітнім хлопцем, його опікуном та з’ясували, що 5 квітня він разом із зведеним братом, проходив повз кладовище, далі побіг на цвинтар та з хуліганських мотивів почав ногами валити стели пам’ятників.

Брат, який став свідком даної події, каже, що намагався зупинити хлопця, пояснював йому, що так робити погано і за свої дії доведеться нести відповідальність.

Відносно хлопця будуть застосовані заходи виховного характеру, а його опікуну загрожує адміністративна відповідальність.