Програма мирної ядерної енергетики ОАЕ створює чисте, світле майбутнє для держави та показує чіткі перспективи для усього світу.

ОАЕ вступили в історичну нову еру чистого виробництва електроенергії. Блок 1 АЕС Barakah розпочав комерційні операції. Це перше для арабського світу  джерело чистої електроенерг, що стало предметом гордості для всієї нації.

В Об’єднаних Арабських Еміратах, у серпні минулого року почала роботу атомна електростанція Barakah. Перший енергоблок станції був успішно запущений 1 серпня. Станція стала першою АЕС в арабському світі.

Влада заявляє про намір забезпечити країну “новим видом чистої енергії”. До будівництва було залучено південнокорейський енергетичний концерн Kepco. Зведення обійшлося в 24,4 млрд доларів США . Потужність станції після введення в дію всіх чотирьох енергоблоків становила 5600 мегават, що, по завіреннях арабської сторони, покриє до чверті потреб країни в енергії.

В Абу-Дабі неодноразово підкреслювали мирний характер ядерної програми ОАЕ і надали доступ до АЕС фахівцям МАГАТЕ та Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції.

В ОАЕ запевняють – країна вступила в історичну нову еру чистого виробництва електроенергії. Початок комерційних операцій вважають подією, яка змінить еру. Перший блок заводу Barakah зараз постачає тисячі мегават беземісійної електроенергії 24 години на добу, сім днів на тиждень.

Ще три енергоблоки у процесі будівництва та підготовки до запуску. Ввести в дію їх планують у найближчі роки.

Ця величезна кількість чистої електроенергії допоможе ОАЕ досягти величезних успіхів у досягненні цілей щодо зміни клімату та стати світовим лідером чистої енергетики та збереження довкілля.

На сьогодні 1 блок Barakah є найбільшим генератором електроенергії в ОАЕ. По мірі зростання населення ОАЕ та розвитку нових економічних та промислових секторів зростає і потреба в енергії.  Наразі завод Barakah забезпечує ОАЕ чистою електроенергією, щоб підтримувати роботу житлових будинків, шкіл та підприємств, одночасно захищаючи цінні та унікальні екосистеми.

Завод Barakah називають  агентом позитивних змін – він постачає чисту електроенергію, робить великі кроки у боротьбі зі зміною клімату, створює робочі місця та підтримує галузі, сприяє науково-дослідним і технологічним прогресам.