У 2006 році в Запоріжжі було прийняте рішення про проголошення міста територією без НАТО, рішення пробують скасувати.

Депутат Запорізької міської ради  Андрій Согорін ініціює скасування рішення міськради про проголошення Запоріжжя «територією без НАТО». Відповідний проект рішення депутат зареєстрував в міській раді, пише Форпост медіа.

«З подивом читаю дискусію про те нападе Путін чи не нападе. Нападе, не сумнівайтесь. Не влітку так восени, не восени так через рік, бо готувались вони давно. Остаточно свої претензії на Україну Путін сформував на Мюнхенській (а Путін любить символізм) конференції у 2008му році. До цього вони провели масштабну роботу. Приклад такої роботи я наводжу зараз. У 2006-му році Запорізька міська рада та аналогічно багато інших міст, прийняли рішення «Про проголошення території міста Запоріжжя – територією без НАТО», вже тоді формувались контури так званої «Новоросії». Мета – як мінімум показати НАТО що частина України не підтримує вступ до блоку»,– коментує Андрій Согорін.

Депутат наголошує, що пропагандисти можуть використовувати діюче рішення як виправдання російській агресії а згодом – і російського наступу на «території без НАТО».

«Це рішення підлягає негайному скасуванню, як незаконне і отже я подаю відповідний проект рішення міської ради. Не забувайте, що якщо РФ нападе на нас, то це рішення будуть показувати в російській пропаганді, для того щоб пояснити що вони захищають Запоріжжя від НАТО», – зазначає Андрій Согорін.