Про ситуацію в опорних лікарнях, які приймають хворих з ковід розказали безпосередньо самі медики.

Ситуація погіршується з кожним днем, кількість надходжень на госпіталізацію щоденно встановлює нові рекорди, водночас виписують з лікарень одиниці, про це йдеться у сюжеті комунального телеканалу Z.

Медики зауважують, в останні тижні істотно збільшилася кількість госпіталізацій людей у віці з 30 до 50 років. Хворі мають середній та важкі стани й майже всі потребують кисневої підтримки. Лікують пацієнтів довго, бо часто ступінь ураження легенів сягає понад 50%, такі хворі потребують тривалого лікування.

Журналісти комунального телеканалу провели моніторинг усіх опорних лікарень міста і ось, яка ситуація у кожній з них станом на вчора, 9 квітня.

Тяжких пацієнтів у реанімації 7-ї міської лікарні — шестеро. Усі вони підключені до апаратів штучної вентиляції легень. Ковід уразив легені кожного від 50 до майже 100 відсотків. У закладі зі 160 ліжок залишилось вільних лише 13. Медики кажуть, протягом останнього часу смертельний вірус вражає не лише людей похилого віку, але й молодь.

Критична ситуація і в реанімації дев’ятої лікарні. Тут замість 18 ліжок розгорнуто вдвічі більше. Усі пацієнти, за словами лікарів, — стабільно тяжкі. Кожен з них потребує пильного догляду та постійного корегування лікування, аби не проґавити ускладнення або летального фіналу. Але серед усіх цих проблем найбільша — брак медичного персоналу.

Схожа ситуація і в шостій міській лікарні. Усі 200 ліжок тут заповнені тяжкими та середньої тяжкості хворими. Продовжують лікуватись тут й ті, хто вже поборов ковід, але все ще залежить від кисню.

Медики зазначають, що працюють на межі, адже з кожним днем пацієнтів стає дедалі більше, а виписуються одиниці. Окрім того, вірус постійно мутує і нові штами швидше вражають, передусім легені та інші органи.