Сьогодні у Запоріжжі прийняли рішення стосовно посилення карантинних обмежень. Про це наприкінці робочого дня повідомив міський голова Володимир Буряк.

Ситуація в місті є складною, ліжка у ковідних лікарнях заповнені на 100%, люди не дотримуються карантину, а тому влада вирішила його посилити та підвищити рівень контролю за дотримання карантинних обмежень.

Рішення було прийнятим спільно міською владою та міською комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка затвердила нові – бульш жорсткі умови:

Зокрема з 13 квітня додатково буде заборонено:

– роботу літніх майданчиків барів, ресторанів, кафе;

– роботу атракціонів, проведення масових заходів у парках та скверах.

Продовжать працювати продовольчі ринки, але на них тепер можна буде торгувати лише визначеними видами продукції: продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, друкованими засобами масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин.

Також з 13 квітня обмежено роботу громадського транспорту. У робочі дні він працюватиме лише у «пікові» періоди – з 6:00 до 9:30 та з 16:00 до 20:00. Пасажирів перевозитимуть за сидячими місцями та з дотриманням карантинних норм. На даний момент це рішення міської комісії ТБНС затверджене на період з 00:00 13 квітня до 00:00 годин 17 квітня.

Рішення про роботу транспорту у вихідні та святкові дні, подальші зміни у роботі транспорту комісія розгляне пізніше, залежно від епідемічної ситуації.

Зазначимо, дитячі садки продовжать роботу, у школах 1-4 класи продовжать навчатися очно, 5-11 – дистанційно.

З повним переліком змін можна буде пізніше ознайомитися у протоколі міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.