Інформація, яку в останні дні розганяють у соціальних мережех стосовно необхідних доплат за опалення не відповідає дійсності.
У цьому запевняють в концерні МТМ.
Інформацію з соціальних мереж також підхопили деякі запорізькі ЗМІ, а тому суспільство не знає, як орієнтуватися та чого чекати від підприємства, яке вже створювало подібні ситуації.  Зокрема, деякі ЗМІ Запоріжжя написали про те, що на майбутню сесію міської ради виноситься проект рішення, згідно з яким більшості запорожців підвищать вартість опалення більш, ніж на десять відсотків. Перерахунок зроблять з 1 лютого, городяни доплатять 2,1 мільйон гривень.
У концерні пояснили ситуацію та запевняють, що все зовсім не так, як написали медіа:
З даного питання Концерн МТМ повідомляє наступне.
З 1 лютого 2021 року міськрада прийняла рішення, щодо зміни розміру нарахувань для колективних договорів ОСББ та ЖБК, у бік зменшення.
На сьогодні до більшості мешканців м.Запоріжжя застосовуються тарифи на послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води, що встановлювалися НКРЕКП наприкінці 2018 року. Діючий тариф для населення на послугу з централізованого опалення складає 1481,07 грн /Гкал з ПДВ (1234,23 грн/Гкал без ПДВ), який застосовується до договорів укладених за Правилами надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення від 21 липня 2005 р. №630.
У місті є декілька ОСББ та ЖБК, які уклали з Концерном МТМ колективні договори купівлі-продажу теплової енергії для потреб населення, відповідно до Правил користування тепловою енергією від 03 жовтня 2007 р. №1198.
До них застосовуються відповідні тарифи на теплову енергію для потреб населення, що коригуються відповідно до діючого законодавства.
Так, Постановою НКРЕКП від 14.01.2020 №85 (зі змінами) Концерну «МТМ» встановлено тариф на теплову енергію для потреб населення на рівні 1655,08 грн/Гкал(1379,23 грн/Гкал без ПДВ) .
Виходячи з наведеного вище, цим споживачам нараховувалась плата за тарифом, що є більшим за послугу з централізованого опалення (більшість населення міста).
З метою недопущення соціальної напруги, усунення дискримінаційних умов для зазначених вище споживачів, приймаючи до уваги умови Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води від 09.02.2021 року, виконком прийняв рiшення виконати зміну розміру нарахувань теплової енергії для потреб населення з 1 лютого, вирівнявши тариф на теплову енергію з тарифом на централізоване опалення, діючий для всіх інших жителів міста. Відповідно тариф на теплову енергію для потреб населення було знижено на 10,5%.
Дане рішення також буде розглянуто на найближчій сесії.