Травень  багатий на святкові дати. Цього року, через пандемію Covid-19, мешканців Запоріжжя та області просять утриматись від звичних святкувань – виїзди на природу, відвідування культурних закладів, церков тощо.

Під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій голова Запорізької області Олександр Старух доручив Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрацій вжити заходів щодо максимального обмеження відвідування культових будівель, інших місць богослужінь та релігійних зібрань. За можливості перенести церковні церемонії у дистанційний режим.

Пов’язано це з погіршенням епідеміологічної ситуації. 14 квітня було зафіксовано 1 тис. 15 нових випадків коронавірусної хвороби. Запорізька область опинилась в лідерах антирейтингу (4 місце). 15 квітня ситуація покращилась, однак зважаючи велику кількість вихідних кількість хворих може знову стрімко зрости.

Нагадаємо, за останню добу, 15 лютого, в області виявили 782 нових випадки. Найбільша кількість нових хворих – Запоріжжя (419 за добу), потім Мелітополь – 61, та Оріхівський р-н – 40. Померли 13 осіб, а одужали 105.

На головній – фотоілюстрація