Сквер Залізничників, що знаходиться у дворах будинків 18, 20,22 за адресою Костянтина Великого вже багато років очікує на хоч якісь дії місцевої влади.

Кілька десятків років тому тут було весело та цікаво, зараз – страшно. У сквері немає освітлення, дитячі гойдалки заржавіли та зламалися, старі дерева опустили над пішохідною зоною свої сухі гілля, які будь-якої миті можуть впасти. Та навіть не цього бояться люди, а самих відвідувачів парку, які збирають групами, як тільки на вулиці стемніє. Тут часто чути гамір, крик та регіт. У цей час місцеві на вулицю стараються не виходити.

У найближчій околиці немає місць, куди можна було вийти прогулятися, посидіти на лавочках чи вивести на прогулянку дітей.

Люди просять реконструювати сквер Залізничників й навіть вигадали, що повинен включати проєкт. Під цю ініціативу створили петицію й зараз відбувається звір підписів. Люди й раніше просили районну раду Олександрівського району дослухатися до прохання, але досі реакції, яка б втішила мешканців не було.

Автор петиції – Андрій Хижній.

Ініціатор пропонує створити:

  1. Скейт-парк — молоді немає де розвиватися і тренуватися екстремальним видам спорту.
  2. Сучасний дитячо-спортивний майданчик із лазалками, балансирами, пісочницями та іншими ігровими елементи, антитравматичним покриттям, неагресивною фоновою архітектурою, з пластичними формами та ландшафтними елементами.
  3. Антивандальні шахові столи для зовсім дорослих і для юних мешканців.

Станом на 17 квітня петицію підтримали 330 мешканців, втім ще є 48 днів, що назбирати необхідну кількість підписів. Коли їх буде 750 міська рада розгляне питання на сесії.

Підтримати петицію можна за посиланням.