Дмитро Івахненко, що є депутатом Запорізької міської ради від партії міського голови Єднання підозрюється у вимаганні грошей у хворих за послуги, які є безоплатними.

Його ім’я в судовому реєстрі знайшли журналісти Запорізького центру розслідувань.

Приблизно два тижні тому правоохоронці провели обшуки в Міській лікарні №5 та затримали кількох осіб. Розслідують схему вимагання коштів у людей, які мають інвалідність. У схемі замішані декілька лікарів нейрохірургічного відділення.

Під час проведення слідчих дій співробітники СБУ знайшли підтвердження вимагання коштів за  «безкоштовні» операції. Найдорожча коштувала до півмільйона гривень.

Лікарі брали плату за виконання медичних «послуг», вартість яких сягала до 500 000 гривень.

Служба безпеки України, 1 квітня  задокументувала факт вимагання грошей з інвалідів І та ІІ груп.

Організаторами виступили декілька медичних працівників закладу. Вони вимагали гроші за безоплатну медичну допомогу. Для передачі коштів залучався посередник. Розмір хабаря залежав від кількості та об’єму послуг.

Хабарі брали навіть за те, щоб людину взяли до лікарні. Посередника затримали у медзакладі, при передачі готівки одному з медпрацівників.

В судовому реєстрі з’явилося визначення, де одному з фігурантів справи були спроби змінити особисту поруку на цілодобовий арешт. У цьому ж визначенні зазначається, що фігурант —  депутат Запорізької міської ради VIII скликання і також обіймає посаду заступника однієї з місцевих лікарень.

За номером справ 335/3495/21 серед учасників видається Дмитро Івахненко.

Слід сказати, це не єдиний депутат від “Єднання”, який працює в Міській лікарні №5 і не єдине відділення на яке скаржаться пацієнти.