Журналісти у Запоріжжі розшукали маму дівчинки, яка вчинила суїцид на початку квітня. 15-річна Вікторія написала передсмертну записку, яка також потрапила до рук журналістів. Дитина написала про знущання над собою, скаржилася на вчителів та заявила про системний булінг у її класі та школі загалом.  Мати школярки записку знайшла на 5 день після похорону, у столі доньки.

Цікаво, що до цього кімнату оглядали представники служб, які досліджують  трагічний випадок. За словами поліції, записку відправили на експертизу, лише вона дасть підтвердження, що її писала саме Вікторія.

Пані Олена (мама дівчинки) розповіла, що донька скаржилася на класну керівничку, в записці також згадує і вчительку української мови. Того трагічного дня Вікторія сказала мамі що дуже втомилася і почувається виснаженою. Пізніше подзвонила матері ще раз і наче щось хотіла сказати, але передумала і почала розмову про щось загальне.

Ввечері Мати дівчинки лягла спати дещо швидше, ніж діти, а близько 1 години ночі встала й побачила, що світло в кімнаті доньки горить. Таке і раніше бувало, тому Олена заходила і вимикала його в кімнатах обох дітей.

Думала що і цього разу діти поснули при світлі. Та коли зайшла до кімнати Вікторії, обімліла – у зашморгу побачила власну неповнолітню дитину.

Сім’я Вікторії переконана, вчителі прямо вплинули на вчинок дівчинки. Віка добре вчилася, все встигала, їздила на олімпіади та вигравала їх, а висловлювання класної керівнички в бік учениці – “неосвічена свиня” закарбувалися їй аж надто глибоко. Дитина не написала деталей, тож напевно тепер ніхто не дізнається, що довелося пережити цій учениці в школі та, що зараз можуть терпіти інші учні.

Відео з інтерв’ю мами дівчинки опублікувала мешканка Запоріжжя Анна Добрянська у своєму ютуб каналі.

Поліція розслідує справу й проводить перевірку у гімназії № 47, там навчалася Вікторія.