У Запоріжжі оголосили про плани будівництва об’їзної дороги. Така необхідність виникла у зв’язку з планами завершення будівництва нових мостових переходів через р. Дніпро – повідомив міський голова на під час сесії.

На реалізацію цього проєкту з міського бюджету планують виділення коштів, на розробку техніко-економічного обґрунтування будівництва об’їзної дороги від Прибережної магістралі через Південний мікрорайон до автодороги Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта.

У той же час у зв’язку з будівництвом нових мостів, інших магістралей державного значення, які проходять через Запоріжжя та Запорізьку область, виникає необхідність спорудження об’їзної дороги. Вона дозволить розвантажити центр міста від транзитного транспорту.

Дорогу планується збудувати у рамках державної програми. Вона включатиме ділянку від Прибережної магістралі через Південний мікрорайон до автодороги Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта. Інша ділянка на правому березі, від Нікопольського повороту.

Місто планує взяти участь у співфінансуванні робіт, зокрема розробки технічної документації.

– Виділимо сьогодні кошти з міського бюджету для розробки техніко-економічного обґрунтування будівництва ділянки об’їзної дороги від Південного мікрорайону до траси Харків-Сімферополь, – зазначив Володимир Буряк.