Виховательці, яка неналежно виконувала свої обов’язки та допустила травмування дитини, загрожує до 5 років позбавлення волі.

Наразі тривають слідчі дії, виховательці вже вручили підозру у вчинення кримінального правопорушення.

Слідством встановлено, що 26 квітня о 16:20 вихователька однієї з початкових шкіл Запорізької міської ради, внаслідок несумлінного ставлення до виконання покладених на неї посадових обов’язків, залишила в приміщенні групи дошкільного закладу без нагляду одного з вихованців. Так, знаходячись в кімнаті наодинці, дитина залізла на підвіконня, відкрила вікно та випала з другого поверху на землю. Внаслідок падіння 4-річний хлопчик отримав травми.

28 квітня, на підставі зібраних доказів, 54-річній виховательці повідомлено про підозру за неналежне та несумлінне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх, які спричинили тяжкі наслідки. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого. Досудове розслідування триває.

ru/