Сьогодні, 10 травня своє 103-річчя відзначає герой нашого часу, ветеран Другої світової війни, капітан 1-го рангу Військово-морських сил СРСР, учасник битви під Сталінградом Іван Залужний.
Не зважаючи на поважний вік чоловік перебуває у ясному розумі та доброму здоров’ї, а його патріотичному духу можна справді позаздрити.
Довгожил є дідусем  бійця АТО Івана Гутніка-Залужного, який загинув захищаючи українські землі від російського окупанта. Для бійця подвиги та звитяга діда стали прикладом та предметом гордості.
Будучи вихованим у поважній родині, для якої гідність моє вагоме значення, Іван Гутнік-Залужний у 2014 році залишив високооплачувану посаду, кохану, матір та улюбленого дідуся й подався захищати цілісність рідної землі.  Хлопець долучився до лав Національної Гвардії, на той час йому було трохи за 20, на фронті юнак керував взводом та організовував допомогу для української армії, яку тоді споряджували, одягали та годували українці.
Під час обстрілу блокпоста біля Амвросіївки, наприкінці літа 2014 року молодий боєць отримав вогнепальне поранення, він загинув.
Смерть Івана Гутніка-Залужного стала важкою втратою, для його діда також. На похоронах онука ветеран сміливо назвав речі своїми іменами та закликав Путіна схаменутися.
Його сильна промова мала відголос серед побратимів-ветеранів. У 2017-му році Іван Залужний разом зі стрільцем УПА Степаном Петрашем стали обличчями Дня пам’яті та примирення.
Свідомість, холодний розум та адекватна оцінка дійсності 103-річного ветерана вражає.
Редакція Regionnews  щиро вітає Івана Залужного з днем народження! Бажає міцного здоров’я на довгі роки, незламного духу та  усіх благ!