У Запоріжжі голова громадської організації Олексій Любінський (більше відомий за прізвиськом «Херсон»)  закликає жителів області прийти на акцію протесту.  Людей закликають протестувати в суботу, 12 червня, під стінами ЗОДА.  Тема протесту до болю банальна, яка зачіпає за живе практично кожного – тарифи. Й на цю особливість організатори напевно зробили ставку, бо прийти людей може багато, а розгледіти істину мету заходу захочуть далеко не всі.

Олексій Любінський  – людина з сумнівною репутацією, яку підозрювали у вбивстві подружжя та й інших злочинах.  Організація, в якій чоловік є керівником, розсилає запрошення мирним жителям та агітує протестувати. Чому в суботу, коли ОДА буде зачиненою, чому під ОДА, коли тарифи – компетенція центральної влади? Питань багато і вони наштовхують на висновки.

Після скандальних кримінальних справ чоловік активізувався, й став називати себе борцем за справедливість. Особливо Херсон переймається людьми, що перебувають у місцях позбавлення волі. Він і сам нещодавно перебував в СІЗО, чоловіка підозрювали у жорстокому, подвійному вбивстві. Щоправда пізніше виправдали у тому числі в найвищій інстанції.

Про резонансне вбивство у самісінькому центрі Запоріжжя знає практично кожен, та далеко не всі цікавилися подальшим розслідуванням злочину, підозрюваним у якому є сьогодні “борець за справедливість” та активіст.

Журналісти «Надзвичайних новин» свого часу знімали ролик в Запоріжжі та розповідали цю історію, яка, слід сказати, містить більше запитань, а ніж відповідей.

Любінський, кажуть журналісти й за ґратами влаштовував акції протестів й отримував свою порцію уваги та визнання серед співкамерників. Про це йдеться у сюжеті на телеканалі ICTV.

Це неєдиний випадок спроби притягнення Олексія Любінського (за прізвиськом «Херсон») до відповідальності. Раніше чоловіка разом з його поплічниками затримували за фактом шахрайства та вимагання грошей з власників «наливайок».  Нині чоловік називає себе активістом, борцем за справедливість. Аби навколо себе зібрати якомога більше людей – на сторінці у ФБ підіймати найболючіші  питання, що не залишать байдужим жодного. Таким чином намагається створити собі образ громадського діяча.

Суботній перформанс біля будівлі ЗОДА – напевно чергова спроба привернути до себе увагу, хоч беззаперечно тема болить кожного першого українця. Проте чи дійсно колишнього в’язня так непокоїть ситуацією в регіоні? Чи це чергова спроба дестабілізувати ситуацію у прифронтовій зоні, а якщо так, то навіщо чи для кого?

Ці питання залишаються відритими. Але вже у коментаря в соц.мережах небайдужі просять містян бути обережними: не приходити на мітинг, організований сумнівними людьми. Не виключені провокації з фізичними наслідками.

Ми не хочемо вішати штампи та кліше, просимо лише бути обережними, бо навколо більше брехні, а ніж правди.