Понад 500 підписів зібрали у Запоріжжі люди, які сьогодні прийшли під стіни ЗОДА, щоб висловити протест одразу по декількох ситуаціях.

Мітинг проходив сьогодні з 11:00 перед Запорізькою обласною державною адміністрацією. Прийшли на захід близько 150 людей, більшість з плакатами.

 

Тем для обговорення та протесту було декілька, як і громадських організацій, що виступили організаторами. Людей не влаштовує тарифна політика на комунальні послуги в країні, свавілля ПАТ “Запоріжгаз” та конфлікт навколо Біляївського збагачувального комбінату та видобутку каоліну. А ще – політика КП “Запоріжринок”, учасники акції стверджують, що на них тиснуть й вимагають грошей.

Попри обіцянку влади дослідити питання видобутку каоліну належним чином,  люди проти його будівництва. На заході показували документи, які начебто доводять що на місці будівництва знаходяться цінні породи, у тому числі уран, тож проводити роботи там не можна вже сьогодні.

В існуванні вище вказаних проблем люди звинувачують місцеву владу та правоохоронні органи, тому вимагають їхньої відставки. Кажуть – влада бездіяльна, а правоохоронці – представники старої системи, які йдуть проти людей.

Заяви з підписами організатори планують відвезти першим особам країни до столиці.