На сайті електронних петицій міста Запоріжжя з’явилася пропозиція від Сергія Сілакова, який керуючись “досвідом” інших міст України, вважає необхідним зробити безплатний проїзд у транспорті у нас. 

За його словами, з огляду на складну економічну ситуацію, коли більшість громадян опинилися в скруті, було б непогано зробити громадський транспорт безкоштовним для мешканців міста:

Доброго дня!!! Звертаємось з Проханням до місцевої влади м.Запоріжжя. Підтримати та розглянути дану Петицію! Практично у всіх країнах світу комунальний транспорт – дотаційний. З огляду на нинішню економічну ситуацію в нашій країні, люди все частіше опиняються за межею бідності. Багато грошей вони витрачають на медикаменти, лікування, харчування. Тому хоча б проїзд в громадському транспорті зробити безкоштовним по картці містян міста Запоріжжя як це вже є в інших містах України, чим Запоріжжя гірше Києва, Харкова, Кривого Рога, Дніпра ми теж є привабливе місто, щоб хоч трохи полегшити життя Запорожців.

Петиція набрала 371 голос з 750 необхідних. Збір підписів завершиться через 26 днів.

Нагадаємо, з травня поточного року у Кривому Розі запровадили безплатний проїзд у громадському транспорті комунальної форми власності для містян. З бюджету було виділено 116 млн грн.

Подібне запроваджувалося в м. Дніпрі у 1993 році. Тоді дніпряни покаталися безплатно усього пів року. Рішення скасували через «проїдання» коштів.

На головній – фотоілюстрація