На сайті «Запоріжгаз Збут» вказано, що тимчасово «заморожується» тариф «Твій газ на зиму». Причина – стрімке зростання ціни на газ в Україні та Європі.

З моменту запуску річних тарифів на газ вартість блакитного палива у червні зросла на 30% – до 12,14 грн. Для прикладу, минулого року у червні оптова ціна на природний газ для потреб населення знизилася до 2,14 грн за кубометр (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування газу).

Ціни зростатимуть й надалі:

«Тож ми не бачимо можливості запропонувати своїм клієнтам привабливі умови для створення власного газового запасу на зиму і скасовуємо запуск тарифу «ТВІЙ ГАЗ НА ЗИМУ»

Громадянам, які опалюють оселі, фахівці ТОВ «Запоріжгаз Збут» радять тариф «Твій газ рівномірний платіж». Нібито, це дозволить сплачувати до 40% менше, ніж реально споживають мешканці будинку. На інший тариф можна перейти в будь-який час.

«При зміні тарифу внесені раніше кошти нікуди не подінуться, вони будуть зазначені як переплата на вашому особовому рахунку і ви зможете використати їх для оплати газу за іншим тарифом»

У тарифах «Твій газ річний» і «Твій газ рівномірний» фіксована ціна на рік – 7,99 грн.

Прессекретарка підприємства Олена Баланда розповіла журналістам RegionNews наступне:

Тариф «Твій газ на зиму» прийшов на зміну акції, яку постачальник проводив двічі. Акція називалася «Твоя енергонезалежність».

Клієнти ТОВ «Запоріжгаз Збут» – учасники акції «Твоя енергонезалежність» в сезоні 2020/21 змогли заощадити на блакитному паливі понад 7,5 млн грн.

За умовами акції споживачі закупили необхідний обсяг газу за фіксованою ціною — 4,49-5,49 грн за кубічний метр, що дозволило їм без стресів пройти опалювальний сезон, коли вартість ресурсу сягала 9 грн за кубометр.

Акція «Твоя енергонезалежність» діяла в серпні – вересні 2020 року. За цей час у ній взяли участь 2470 побутових споживачів – клієнтів «Запоріжгаз Збут». Учасники використали понад 2,5 млн метрів кубічних газу на загальну суму 12,5 млн грн.

На головній – фотоілюстрація