Виконавчий комітет Запорізької міської ради визнав житловий будинок, який знаходиться на вул. Посадочній, 17, (Павло-Кічкас), аварійним. Помешкання мають знести, а його мешканців переселять.

В аварійному будинку мешкає сім’я із трьох осіб. Їх переселять у двокімнатну квартиру площею 28,3 кв. м (загальна площа – 51,12 кв.м). Будинок знаходиться на вул. Історичній/Глазунова №29/22. На придбання житла для окремих категорій населення передбачено 833,350 тис.грн. , зазначено на сайті відомства.

Рішення №80 «Про визначення аварійними житлових будинків по вул. Посадочній, 17, 19» датовано 29. 02.2016. Однак переселити людей з аварійного приміщення вирішили тільки нещодавно.

Зазначимо, що інші будинки, які знаходяться неподалік, також викликають занепокоєння. Обшарпані стіни, тріщини – це те що вдалося побачити «поверхнево».

Житлове-комунальне господарство – біль міста. За даними в «Програмі розвитку та утримання житлово-комунального господарства м. Запоріжжя на 2018-2022 роки», житловий фонд Запоріжжя налічує 4350 житлових будинків. У середньому житловий фонд міста зношений на 60% (більше третини житлових будинків – знос 80%), ліфтове господарство на 74%. Близько 7% будівель перебувають в аварійному або ветхому стані.

Вже неодноразово журналісти RegionNews висвітлювали аварійні ситуації у житлових будинках:

Фото: RegionNews