Майже пів року не вщухають скандали довкола головного лікаря запорізької обласної інфекційної лікарні Володимира Шинкаренка.

Після того, як через його халатність в пожежі загинули троє пацієнтів та 26-річна лікарка Ольга Гліва, Шинкаренко не тільки не був засуджений за службову недбалість, а й поновився на посаді через суд.

Колективу лікарні зрозуміле таке бажання головного лікаря повернутися у своє крісло, адже коли лікарі працювали у три зміни за невелику зарплатню, Шинкаренко отримував до 150 тисяч гривень на місяць.
Лікарі стурбовані, що Шинкаренко зможе з легкістю повернутися на своє робоче місце. І це при тому, що під час роботи спеціальної комісії були виявлені численні порушення та проблеми які, роками не вирішував керівник лікарні, що і призвело до трагедії.

Медики запросили на зустріч заступницю голови Запорізької обласної державної адміністрації, яка відповідає за медицину Злату Некрасову та представників ЗМІ. Медики вкотре наголосили – такий керівник їм не потрібен.

Про цю зустріч дізналися мати та батько загиблої Ольги Гліви, та вирішили приїхати з Кропивницького, аби домогтися встановлення справедливості.
Без запрошення прийшов на зустріч і головний лікар Володимир Шинкаренко. Без поваги до батьків загиблої дівчини та ігноруючи думку колективу, він навіть в такий час піарився. Ця нахабна поведінка довела маму Олі Гліви до сліз, а батько ледь не кинувся на Шинкаренка з кулаками.

Ви тримаєтеся за крісло. В актах перевірок одні порушення, ви не забезпечили нормальні умови роботи, і в результаті загинули люди! – ледь стримував себе Сергій Гліва.

Завідувач відділенням реанімації Володимир Черкаський побачивши Шинкаренка не приховував емоції, адже на місці молодої лікарки міг бути він, та будь-який інший працівник лікарні. Завідуючи розповів про причини, які призвели до вибуху.

Причина трагедії – недотримання технічних вимог поводження з киснем, у цих палатах. До того ж відділення функціонувало в палатах, де відсутня припливно-витяжна вентиляція. Відбулося коротке замикання в шнурі апарату ШВЛ, тут кисень – і стався вибух, – розповідає завідувач відділенням реанімації обласної інфекційної лікарні Володимир Черкаський, – Причини, які до цього призвели, змушують мене говорити – техніка безпеки, умови в яких ми працюємо, це не дрібниці. Коли заходиш до відділення реанімації, а на тебе тхне гівном, бо тече каналізація… Стіни валяться, шибки падають, вентиляції немає, апаратуру дали лише під ковід, постільної білизни немає – це жахіття, це не обласна лікарня, це не рівень обласної лікарні взагалі.

Втім Шинкаренко продовжував заготовлену промову для ЗМІ, не зважаючи ані на батьків Ольги Гліви, ані на колектив. Медики інфекційної лікарні не став слухати намагання Володимира Шинкаренка виправдати себе, розвернулися і пішли по своїх робочих місцях.