Про пожежу

Жахлива пожежа спалахнула вчора вночі в самому центрі Запоріжжя – на вулиці Сержанта Медведєва, 7 (в районі проспекту Металургів) зайнявся дах багатоквартирного будинку. Пожежа будь-якої миті могла перекинутися на сусідні житлові будинки, а палаючий дах загрожував обрушитися на нижчі поверхи.

Де був мер Запоріжжя?

Рятувальники, медики, посадовці, волонтери протягом всієї ночі брали участь у ліквідації надзвичайної ситуації та її наслідків, розселяли людей, організовували транспорт. Анатолій Куртєв, якого за дорученням мера незаконно звільнили з посади секретаря міськради, також допомагав постраждалим від пожежі вночі, адже коли йдеться про життя та здоров’я людей – немає місця політичним іграм. На місці подій був відсутній лише міський голова Володимир Буряк, він, мабуть, проспав пожежу. Те, що мав би робити в цій ситуації так званий господар міста і славнозвісний «господарник», робили зовсім інші. Жителі вибігали з палаючого будинку просто в спідньому, сім’ї з дітьми не знали що їм робити протягом ночі. Цей випадок красномовно показав, як «дбає» про своїх виборців очільник міста, та як переймається долею кожного. Тоді як у такому осередку складної промисловості і важливих стратегічних об’єктів, міський голова має бути готовий до будь яких непередбачуваних ситуацій. Майже одразу на місце подій прибув голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух, депутати запорізької міської та обласної ради, які і організували штаб прийому постраждалих, та згодом розмістили їх у гуртожитку запорізького педагогічного коледжу. Битва людей з вогнем тривала півночі. Врешті стихію вдалося вгамувати, ціною стало здоров’я одного з рятувальників – чоловіка з отруєнням було шпиталізовано до 5-ї міської лікарні.

Фінансування для рятувальників міський голова нещодавно скоротив

До речі нещодавно мер скоротив фінансування пожежних частин. До чого це призвело запоріжці спостерігали вчора вночі. Масштабну пожежу гасила обмежена кількість одиниць техніки.

Причина пожежі – черговий «чесний» тендер від мерії.

Що ж сталося на даху палаючого будинку? Нещодавно міська влада провела тендер на ремонтні роботи старого даху. Підрядник, який отримав кілька мільйонів, проводив роботи м‘яко кажучі повільно. Очевидці розповідають, що за останні місяці вони лишень поставили паркан та щось палили на даху.

Міський голова схоже загрався в політику.

Цікаво, чи зможуть надалі жителі міста так само міцно спати вночі, знаючи що подбати про їх безпеку і здоров’я у Запоріжжі нема кому. І як пояснить Буряк запоріжцям свій «прогул» у такий складний для міста момент. Прокидайтися, пане мер! Поки Ви влаштовуєте спектаклі з лікарями та граєтеся з проплаченими мітингами, щоби вмовити депутатів зібратися на сесію, на вас розраховують прості люди, які Вас обрали!