Сьогодні, 10 серпня, відбулася позачергова сесія Запорізької міської ради. Попри політичні конфлікти у залі зібралось 51 депутати.

Минулого тижня голова міста Володимир Буряк анонсував дві сесії – 10 та 13 серпня. Сьогодні депутати мали проголосувати за виділення 5 млн. грн на ремонт постраждалого будинку по вул. Сержанта Медведєва, 7. За що, власне, було проголосовано одноголосно. Однак згодом з’ясувалося, що на голосування внесені й інші проєкти, які стосуються медицини.

Присутні узгодили зміни «Про затвердження Програми «Охорона здоров’я міста Запоріжжя на період 2019-2021 роки». Зокрема, відшкодування вартості інсуліну – 8399,0 тис. грн для забезпечення хворих (субвенція з держбюджету) та фінансування зарплат медиків.

Нагадаємо, 6 серпня вчергове не відбулася сесія Запорізької міськради. В залі зібралися мешканці постраждалого будинку по вул. Медведєва. Люди виступали з трибуни та зверталися до депутатів, які не прийшли, з вимогою проголосувати за виділення грошей на ремонт будинку.

2 серпня за вказаною адресою сталася масштабна пожежа. Пожежники боролися з вогнем декілька годин. 100 людей було евакуйовано. Дах вигорів вщент, квартири зазнали значних ушкоджень. За попередньою версією, на даху вибухнув газовий балон. Його лишили тут будівельники. Відкрито кримінальне провадження за ст. 270 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки).

Фото зі сторінки у Фейсбук Володимира Буряка