Про шокуючий інцидент на своїй сторінці у Фейсбук повідомила директорка КУ «Агенція розвитку Мелітополя» Ірина Славова. За її словами, група дітей, серед яких є мешканці Запорізької області, не змогли вилетіти з аеропроту Бориспіль.

10 дітей та двоє дорослих (Бердичів, Київ, Мелітополь) мали виїхати до Кракова – місто в Польщі, за програмою по обміну «Театр без кордонів», пише «Наш Бердичів». Однак їх не пустили до літака. Коли вони вже стояли біля gate («ворота») – побачили, як у повітря здіймається Ryanair без них.

«Приїхали в аеропорт своєчасно, за 2,5 години до вильоту, стали до стійки реєстрації за 2 години. Реєстрація тривала ДУЖЕ повільно (на цих стійках реєстрували багато рейсів до Європи в різні країни). АЛЕ, коли реєстрацію пройшли, розуміючи, що часу обмаль, швидко побігли на паспортний контроль (де їм допомогли швидко його пройти) та побігли на свій гейт для вильоту. Ті, хто перший пройшов паспортний, з одним із керівників побігли попередити. Керівник бігала, шукала допомогу. Працівники аеропорту зв’язувалися по рації з кимось і говорили не хвилюватися. Перші прибігли за 17 хвилин до вильоту, але було все зачинено і вони не могли повірити своїм очам, що літак вже відпустив трап і закрив двері літака (а в цей час керівник продовжував кликати на поміч працівників аеропорту)», – повідомляє Ірина Славова.

Через 20 хвилин до групи підійшли співробітники аеропорту й повідомили, що вони запізнились, тому літак полетів. Своєю чергою постраждалі стверджують, що приїхали завчасно. Діти разом з дорослими, які їх супроводжують залишились на місці. Сподівалися на вирішення конфлікту.

Журналісти «Телеграф» поспілкувались з психологинею Оксаною Трибун. Вона одна з тих, хто супроводжувала неповнолітніх.

«Ми стояли в черзі до 8-ї стійки, співробітниця реєстрували всіх дуже повільно. В результаті на митницю ми потрапили о 14:20»

Зазначимо, на офіційному сайті аеропорту «Бориспіль» вказано: FR 7263 Ryaniar відправляється о 14:50.

Ми підійшли до митників і пояснили ситуацію. І вони нам зробили «зелений коридор», а там ще багато було людей, які повинні були пройти. Ми вже з посадковими талонами проходили митницю і бігли на посадку. Були там о 14: 35-14: 40, коли наш літак ще повинен був стояти в аеропорту. Але нам сказали, що літак вже … полетів. А до того співробітники аеропорту, які стояли на реєстрації, попередили: «Зачекайте секундочку, ми вас зараз проведемо до літака» і навіть комусь телефонували, щось з’ясовували. Але на це пішло хвилин 15-20. Потім у нас забрали паспорти, сказали, що анулюють наше проходження митниці й все: «Ви нікуди не летите»

Також журналісти RegionNews зв’язалися з пресслужбою аеропорту «Бориспіль», щоб отримати інформацію й від іншої сторони. Нам дуже оперативно відповіли:

За попередніми даними пасажири з запізненням прибули до стійок реєстрації, і відповідно не встигли вчасно пройти прикордонний та митний контроль.
Ми слідкуватимемо за ситуацією і якщо з’явиться нова інформація – відпишемо. Слідкуйте за оновленням на сайті.
Фото з сайту Телеграм