Сьогодні, 13 серпня, мала відбутись 7-ма сесія Запорізької міськради. Депутати п’яти фракцій (окрім «Єднання») проігнорували засідання.

Втім, міський голова Володимир Буряк, сам сказав, що: «Ніхто і не очікував, що сьогодні буде сесія повночинною» (через відсутність кворуму).

Традиційно посадовиць трохи пожалівся на депутатів, які не пришли на роботу. А також, на звільненого секретаря міськради Анатолія Куртєва. Депутат від «Слуги народу» розмістив на своїй сторінці анонс мітингу, який пройшов 5 серпня біля ОДА, паралельно з мітингом, де бюджетники стояли з плакатами за Буряка. В публікації була розміщена ілюстрація з непристойним жестом.

«Це він не мені fuck показав, а всім тим людям, які постраждають через неприйняття рішень»

Нагадаємо, депутати не можуть зібратися вже декілька разів поспіль – це виходить восьма сесія. Останнього разу вони полишили конфлікти заради мешканців постраждалого будинку на Медведєва, 7. Тоді було проголосовано за виділення 5 млн грн на ремонт.

«Офіційно» заведено вважати, що причина розбрату у Запорізькій міськраді – звільнення секретаря Анатолія Куртєва. 25 червня Володимир Буряк підписав розпорядження про звільнення депутата від «СН», посилаючись на непроходження перевірки, яку проходять посадовці. За «неофіційно» у міськраді просто ділять владу.