Вчора, 19 липня, місто облетіла новина про обшуки в міській раді Запоріжжя, райдержадміністраціях, комунальних закладах та салоні краси «Персона», яке належить радниці Володимира Буряка – Наталії Зайченко.

Сьогодні міський голова Володимир Буряк звернувся до містян зі спічем про обшуки. На його думку, таким чином центральна влада намагається тиснути на очільників міст, які не належать до партії «Слуги народу». Причини – високі рейтинги міських голів та партій, які вони очолюють, а також, ресурси міст.

Продовжуючи він наголосив, що в Запоріжжі хочуть поставити «смотрящего».

Чи можна віддати ресурси міста уповноваженим «смотрящим» в обмін на власний спокій? Безумовно, ні. Ресурси міста – це зароблений громадою бюджет, з якого формуються зарплати працівників бюджетної сфери, соціальна допомога, витрати на благоустрій, медицину, освіту, дитячі садки, дороги та багато іншого. Відсутні ресурси – для міста крах, немає майбутнього, немає перспективи, лише занепад. Щоб цьому завадити і йде бій між мною і злочинцями, які прагнуть захопити владу в місті.

Нагадаємо, пресслужба ГУНП повідомила, що обшуки здійснювались управлінням ГУНП в Запорізькій області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань та Запорізькою обласною прокуратурою у посадовців органів місцевого самоврядування в рамках відкритого кримінального провадження за ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ.

На головній – фотоілюстрація