Скоро в Запорізькому державному медичному університеті з’явиться спеціальне медичне обладнання за допомогою якого майбутні лікарі зможуть практикуватись.

Медуніверситет замовив віртуальний стимулятор Virtual patient simulator вартістю в 4 515 831, 00. Обладнання має містити не менше 40 клінічних сценаріїв. Студенти спостерігатимуть за симптомами хвороби й практикуватимуться. За допомогою стимулятора можна вимірювати тиск, частоти скорочень, серця, дихальних рухів, температури, рівня глюкози в крові, проведення пальпації, бактеріологічних досліджень, аналізів (крові, сечі, газів), втручання (очищення дихальних шляхів, катетери, трубки, дефібриляція) штучне життєзабезпечення (їжа, кисень). Про це повідомляє «Запорізький проєкт розслідувань» з посиланням на «Прозоро».

Товар мають доставити в період до 30 днів після оплати (21 грудня). Зараз замовник розглядає пропозиції.

ЗДМУ вже замовляв низку стимуляторів на 6,3 мільйона гривень – стимулятор пологів (торс), удосконалений стимулятор пологів, два стимулятори догляду за чоловіками, стимулятор клінічного обстеження грудей та стимулятор хірургічного втручання. Тендер виграла фірма ТОВ «Адвансед медтехнолоджи».

На головній – фотоілюстрація