В смт Михайлівка Запорізької області правоохоронець зупинив автомобіль, за кермом якого знаходився чоловік. Водій добре напився й намагався уникнути відповідальності. Постраждали поліцейський та неповнолітня дівчина.

Вчора, 31 серпня, близько 11:00 співробітники сектору реагування патрульної поліції відділу №3 Василівського районного управління поліції зупинили «Мазду» через порушення. За кермом знаходився місцевий мешканець 1950 року народження. Окрім нього в салоні знаходилась 13-річна пасажирка. Під час спілкування у водія виявили ознаки алкогольного сп’яніння. Йому запропонували пройти освідчування в медзакладі, однак він категорично відмовився, повідомляє пресслужба ГУНП Запорізької області.

Зачинився в машині, завів двигун та скерував транспортний засіб на поліцейського. Сержант поліції 5 км проїхав на капоті авто, поки «Мазда» не в’їхала у дерево. В результаті постраждалий отримав перелам обох ніг. Дівчинка також отримала ушкодження. У неї діагностували струс головного мозку середнього ступеня тяжкості.

Порушника затримали і порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч. 2 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) ККУ. За статтею передбачається до 12 років позбавлення волі.

Також відкрито кримінальне провадження (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) ККУ. Покарання – від 9-15 або довічне ув’язнення.

В ході досудового розслідування у зв’язку з нововиявленими обставинами кримінальне провадження перекваліфіковане з ч. 3 ст. 345 Кримінального кодексу  на ст. 348 Кримінального кодексу України (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця). Фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні особливо тяжкого злочину.