Декілька років триває розслідування передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, щодо неякісного ремонту на греблі Дніпро ГЕС. В ухвалі Ленінського районного суду м. Запоріжжя вказано, що правоохоронці попросили ще часу на з’ясування всіх обставин, повідомляє «Запорізький проєкт розслідування».

«Встановлено, що упродовж 2015-2018 років ПАТ «Укргідроенерго» по клопотанню філії «Філія Дніпровська ГЕС» ПАТ «Укргідроенерго» укладено ряд договорів з ПАТ «Дніпро – Спецгідроенергомонтаж» на проведення капітального ремонту та реставрації гідроагрегатів, реконструкції бетонних та земляних споруд, реконструкції ущільнень температурних швів глухої греблі Дніпровської ГЕС та інших робіт з укріплення та реконструкції споруд і конструкції ГЕС»

Претензія слідчих полягає у тому, що на їх думку, під час робіт використовувались матеріали та конструкції, які не відповідають вимогам будівельних норм. До того ж деякі заявлені роботи взагалі не виконувались. У результаті, отримані збитки.

Все це могли підтвердити або спростувати експерти. Однак в обраних експертних установах не знайшлось необхідних спеціалістів. Тож поліція клопотала про подовження слідства на рік.

Суддя Добрєв.М задовольнив клопотання частково, слідство подовжено ще на 6 місяців. Ухвалу зареєстровано 31.08.2021.

На головній – фотоілюстрація