В серпні поточного року в приміщенні Запорізької міської ради, департаментах та комунальних підприємствах проводились масштабні обшуки. Окрім цього силовики «завітали» в салон Persona, який належить радниці Володимира Буряка Наталії Зайченко.

Фото: Google.com

Нещодавно стало відомо, що Орджонікідзевський районний суд зняв арешт з документів, які були вилучені під час обшуків в авто Наталії Зайченко. Того дня в салоні правоохоронці знайшли купу паперів на договір купівлі-продажу будинку, земельної ділянки ( 0,0985 га), позики на 2,1 млн грн, розписку про отримання грошей на платіжні доручення, теку з документами оренди та придбання нежитлових приміщень, купівлі-продажу нерухомого майна. Про це повідомляє «Запорізький проєкт розслідувань» посилаючись на Ухвалу суду.

Адвокати радниці не погодились із рішення й подали на апеляцію. У результаті арешт скасовано. Причина – силовики не змогли надати докази про розслідування провадження саме щодо легалізації грошей (ст. 209 КК України). Спочатку зазначалось, що Зайченко не змогла пояснити походження документів, а потім що її не було на місці події під час обшуків (протокол обшуку спростували).

Проти самого Буряка відкрито кримінальне провадження щодо розкрадання грошей через зловживання службовим становищем (ст. 191 КК України) та надання неправомірної вигоди службовій особі (ст. 369 КК України).

Згідно з клопотанням слідчого, під час досудового розслідування встановлено, що керівники комунальних закладів Запорізької міської ради, голови районних державних адміністрацій та невстановлені особи надають неправомірну вигоду Запорізькому міському голові ОСОБА_2 за вчинення ним та підлеглими йому службовими особами Запорізької міської ради в інтересах того, хто надає таку вигоду, дій з використанням наданої влади чи службового становища.

Так, директор КП «Управління капітального будівництва» ЗМР ОСОБА_3 систематично передає ОСОБА_2 грошові кошти в якості неправомірної вигоди за вчинення ним певних дій.

Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що Запорізький міський голова ОСОБА_2 разом із своїми радниками ОСОБА_1, ОСОБА_4, а також іншими невстановленими в ході слідства особами систематично планують розкрадання бюджету міста Запоріжжя через призначених директорів комунальних закладів та керівників департаментів та глав районних адміністрацій міста Запоріжжя, які є розпорядниками бюджетних коштів, та в подальшому з залученням призначених осіб здійснюють розкрадання коштів.

В подальшому, грошові кошти легалізуються шляхом придбання нерухомості, яка оформлюється на близьких до ОСОБА_2 осіб, – зазначається в Ухвалі.

Нагадаємо, 29 вересня на сесії Володимир Буряк заявив, що написав заяву про дострокове припинення повноважень міського голови через стан здоров’я. 45 депутатів проголосували “за”. Тимчасово функції міського голови виконуватиме секретар Анатолій Куртєв від “Слуги народу”.

На головній фото з Google.com