Запорізька область невпинно наближається до «червоної» зони епідемічної небезпеки. Кожного дня фіксується велика кількість нових випадків Covid-19, медичні заклади заповнюються хворими на коронавірус. Залишилось мало місць для лікування на стаціонарі.

Про це стало відомо сьогодні, 6 жовтня, під час онлайн-конференції під керівництвом голови ЗОДА Олександра Старуха, повідомляє пресслужба відомства.

У терміновому порядку вирішується питання щодо перепрофілювання 6-ої міськлікарні для госпіталізації хворих на ковід. Таким чином вдасться збільшити фонд на 150 ліжок.

Також дуже складна ситуація у Мелітопольській громаді. Там чотири лікарні вже переповненні. Якимівська лікарня відкриє 70 додаткових ліжок, куди поступатимуть пацієнти, у тому числі з Мелітополя.

Директор департаменту охорони здоров’я ЗОДА Олексій Кулинич наголосив, що громадам варто готуватись до ще більшого погіршення через поширення інфекційної хвороби. Поки найдієвіший метод – масова вакцинація населення.

Нагадаємо, відучора Запорізька область за даними МОЗ опинилась у «помаранчевій» зоні. За останню добу в області було виявлено 785 нових випадків коронавірусної хвороби. 401 з яких у місті Запоріжжі. Інфекційна хвороба забрала 15 життів.

Відзавтра, 7 жовтня, у Мелітополі діятимуть значні обмеження. Зокрема, громадський транспорт перевозитиме пасажирів тільки у години пік за наявності ПЛР-тесту, вакцинації тощо.

Фото пресслужби ЗОДА