Відсьогодні, 12 жовтня, деякі працівники «Укрзалізниці» розпочали так званий «італійський страйк». Тому пасажирів залізничного транспорту можуть спіткати певні незручності.

Працівники «Укрзалізниці» виконуватимуть «роботу за інструкцією». Тобто ті функції, які не суперечать техніці безпеки й посадовим інструкціям. У вівторок з депо не вийшли від 8 до 10 поїздів. Про це повідомив голова незалежної профспілки Укрзалізниці Олександр Скиба, пише urm.

«Через те, що з цим в «Укрзалізниці», м’яко кажучи, є проблеми – робота фактично буде заблокована»

До акції долучились 6 депо Південної залізниці, 3 депо Південно-Західної, працівники Придніпровської гілки та Львівське Західне депо.

Від центральної влади вимагають спонукати керівництво АТ «Українська залізниця» виконати п. 3.2.1 (підвищення зарплатні не менше ніж на 25%) та п.3.2.2. (заробітну плату підвищувати шляхом перегляду штрафних ставок і посадових окладів зі збереженням міжрозрядних та міжпрофесійних співвідношень, не рідше одного року). Замінити непрофесійний склад органів залізниці на професіоналів. Забезпечити робітників безпечними умовами праці, передбачені законодавством України.

Перед тим, як планувати поїздку будь-яким видом залізничного транспорту, радимо уточнювати інформацію на вокзалах.

Для довідки: “італійський страйк” – різновид страйку, коли персонал буквально дотримується робочих та службових інструкцій, норм, за одночасного збереження його присутності на робочих місцях. Робітник перестає виконувати неформальні обовязки.

На головній – фотоілюстрація