Сьогодні, 13 жовтня, відбувся онлайн-брифінг заступника голови КМДА Петра Пантелеєва. Тема – початок нового опалювального сезону 2021/2022 рр. в столиці.

За словами посадовця, на сьогодні Київ повністю готовий до опалювального сезону. Проведені всі регламентні і гідравлічні роботи, укладені відповідні договори. За дорученням міського голови Віталія Кличка в жовтні опалення увімкнуть закладам соціальної та бюджетної сфери. Вже близько 850 будівель з соціальної сфери з теплими батареями.

Зауважимо, підключення садочків, шкіл, медзакладів відбувається за заявою керівника.

«Ще раз повідомляю керівникам таких закладів, про необхідність подачі заяви на опалення. Бо деякі будівлі термомодернізовані, відповідно, їм ще рано подавати тепло»

Згідно з законодавчими нормами в житлових будинках розпочнеться опалювальний сезон, коли середня добова температура протягом трьох днів буде менше ніж 8 градусів. Водночас мешканці столиці мають можливість отримати тепло раніше запланованого терміну. Для цього теж треба подати відповідну заяву.

Нагадаємо, журналісти зробили порівняльну статистику газових постачальників по Україні. ТОВ «Запоріжгаз збут» запропонувало – 7,99 грн. У порівнянні з іншими газовими постачальниками по країні це помірна ціна. Тариф не можна назвати кабальним, але він і не є найвигіднішим. Для прикладу, найвищий річний тариф у «Херсонрегіонгаз» – 14,9 грн за кубометр, а найвигідніший у «Агросинтез Трейдинг» – 7,8 грн за куб.

На головній – фотоілюстрація