За ініціативою президента Володимира Зеленського, в обласних центрах України, містах до 2024 року мають побудувати урбан-парки. Один з таких вільних просторів для занять спорту має з’явитись в Бердянську.

Планується, що за національними програмами «Здорова Україна» та «Велике будівництво» на території курортного міста збудують урбан-парк площею 2 га. Міський голова Валерій Баранов заявив, що разом із профільними фахівцями виконавчого комітету опрацьовує інціативу, повідомляється на сайті відомства.

Зараз головне завдання – визначитись з місцем розташування майбутньої локації. Можливо парк зведуть на Мелітопольському шосе.

«Під урбан-парк потрібно 2 га землі. Така територія є на Мелітопольському шосе біля Лампового, тобто там же, де планують збудувати й Льодову арену зі спортивним комплексом. Учора губернатор запросив інформацію по ще декільком локаціям для урбан-парку. Але ми зіткнулися із ситуацією, що промзони на генплані міста не відповідають реально працюючим підприємствам, тому виникає необхідність коригування генплану. Будемо й надалі опрацьовувати зазначену можливість», – розповідає міський голова.

Урбан-парк – це вільний простір, кластер для занять спорту та активного відпочинку. На території парку зазвичай працюють: бігові доріжки, скейт-парки, майданчики для паркуру, баскетболу, стрітденсу, стрітфутболу тощо. Простіше – майданчики для вуличних видів спорту та культур.