На сьогодні окрім міста Енергодара, ще у трьох районах розпочався опалювальний сезон – Василівський, Мелітопольський та Пологівський.

Про це стало відомо сьогодні, 18 жовтня, під час наради голови ЗОДА Олександра Старуха з керівництвом структурних підрозділів, повідомляється на сайті облдержадміністрації.

Як повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації, у Василівському, Мелітопольському та Пологівському районах першочергово розпочали опалення в закладах соціальної сфери. Ці потреба забезпечує 41 котельня.

Загалом в області працює 590 котельні. Синоптики прогнозують зниження середньодобової температури, тож імовірно скоро теплі батареї будуть по всій області.

Олександр Старух нагадав, що НАК «Нафтогаз» України підписав меморандум з Урядом про фіксації ціни на газ – 13,7 грн за кубометр (з урахуванням транспортування та ПДВ – 16,8 грн). Тож бюджетні організації мають бути з теплом.

Фото пресслужби ЗОДА

«Зараз завдання для всіх установ бюджетної галузі – підписати контракт з цими постачальниками», – зазначає голова ЗОДА.

Зазначимо, від сьогодні навчальні заклади працюють дистанційно.

Нагадаємо, місто Енергодар стало одним з перших міст Запорізької області, де стартував опалювальний сезон. З 11 жовтня КП «Тепловодоканал» розпочав запуск опалення. Першочергово теплі батареї будуть у закладах освіти, культури та хорони здоров’я.

На головній – фотоілюстрація