Відсьогодні Запоріжжя та область перейшло в «червону» зону епіднебезпеки через поширення коронавірусної хвороби. В місті почали діяти обмеження. В громадському транспорті водії мають перевозити пасажирів суворо за правилами. Тимчасово виконуючий обов’язки міського голови Анатолій Куртєв вирішив перевірити останнє.

Про це посадовець повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

За його словами, він особисто проїхався в міському транспорті, щоб перевірити, як водії та пасажири дотримуються протиепідемічних вимог. Посадовець був неприємно вражений, адже виявилось, що ніхто особливо не збирається дотримуватись правил.

Проїхався сьогодні громадським транспортом та особисто перевірив, як водії та пасажири дотримуються протиепідемічних вимог.
Так от: ніяк! У маршрутках – натовп, водії пропускають пасажирів зовсім не за кількістю сидячих місць в салоні. І через одного – усі без масок!
Ми йдемо назустріч людям, але ви повністю усе це ігноруєте, робите вигляд, що COVID-19 не існує, і продовжуєте порушувати усі протиепідемічні вимоги!
Так надалі не може тривати! Ви просто змушуєте нас ввести жорсткі обмеження!
Зараз негайно створюємо мобільні групи, які регулярно перевірятимуть ситуацію у громадському транспорті! На тих водіїв та пасажирів, які порушують вимоги, будуть накладатися штрафи!
Усі ці питання в терміновому порядку вирішимо вже сьогодні!
Проявіть, будь ласка, самосвідомість та повагу до свого здоров’я та здоров’я усіх містян!
Дотримуйтесь протиепідемічних вимог!

Він зауважив, якщо громадяни й надалі ігноруватимуть вимоги – виконавчий комітет буде вимушений ввести додаткові обмеження. Тоді вже пересуватись по місту в громадському транспорті вдасться тільки за довідкою чи іншими документами. Саме цього запоріжці боялись минулого тижня. А коли їм пішли на поступки – більшість вирішили проігнорувати медичні маски та дистанцію.

Нагадаємо, у понеділок запоріжці буквально «атакували» Центри вакцинації населення Covid-19, які розташовані в ТЦ. Це засвідчують фото місцевих мешканців зі сторінок у фейсбук та журналістів.