Сьогодні, 22 жовтня, на позачерговому засіданні виконавчого комітету міста Мелітополя, було вирішено, що з наступного тижня розпочнеться новий опалювальний сезон 2021/2022 рр. для об’єктів «ТЕПЛО-Мелітополь», закладах освіти, здоров’я, культури та молоді, житлових будинках, які мають централізоване опалення.

Про це повідомляється на сайті міськради.

Вже з 25 жовтня більшість мешканців Мелітополя мають бути з теплими батареями через зниження температури повітря. Міський голова Іван Федоров наголосив, що згідно з регламентом у квартири подається тепло до 5 діб з початку опалювального сезону. Проте планується скоротити цей термін до 27 жовтня. Якщо виникатимуть аварійні ситуації, громадян просять звертатись за номерами телефонів: 49-05-60, 44-80-15, 096-44-72-200 (цілодобово).

Посадовці Запорізької області також акцентують, що попри зростання ціни на газ, тариф для населення лишається незмінним. За словами Федорова, міському бюджету потрібно додатково 60 млн грн на оплату опалення. Він сподівається, що держава знайде механізми для додаткової дотації.

Нагадаємо, у Василівському, Мелітопольському та Пологівському районах включили опалення в закладах соціальної сфери. Ці потреба забезпечує 41 котельня.

Місто Енергодар стало одним з перших міст Запорізької області, де стартував опалювальний сезон. З 11 жовтня КП «Тепловодоканал» розпочав запуск опалення. Першочергово теплі батареї будуть у закладах освіти, культури та хорони здоров’я.

На головній – фотоілюстрація