У трьох містах Запорізької області – Запоріжжя, Бердянськ, Мелітополь – побудують урбан-парки. Масштабні проєкти з’являться в рамках національних програм «Здорова Україна» та «Велике будівництво».

Під час наради голова Запорізької ОДА Олександр Старух з керівниками структурних підрозділів повідомив, що Запорізька область єдина в Україні, якій довірили побудувати в регіоні одразу три урбан-парки. Наприклад у Дніпропетровській області побудують тільки один. Парки будуть розташовані у Мелітополі, Бердянську та Запоріжжі. Наразі триває стадія проєктування, повідомляється на сайті відомства.

Нагадаємо, в Бердянську з’явиться локація для вуличних видів спорту площею 2 га. Можливо парк зведуть на Мелітопольському шосе, там найбільше підходить територія усім вимогам. Однак поки остаточне рішення не прийнято.

Урбан-парк – це вільний простір, кластер для занять спорту та активного відпочинку. На території парку зазвичай працюють: бігові доріжки, скейт-парки, майданчики для паркуру, баскетболу, стрітденсу, стрітфутболу тощо. Простіше – майданчики для вуличних видів спорту та культур.

На головній – фотоілюстрація