Журналісти сайту «Обозриватель» поцікавились у синоптикині Українського гідрометцентру Наталії Птухи, якої погоди слід очікувати українцям в кінці жовтня та на початку листопада. Значних температурних гойдалок не прогнозують, а ось сезон дощів – точно. 

Відзавтра, 27 жовтня, на всій територій України слід очікувати незначне потепління. До +14 градусів у Києві та +15 для західних областей. Такі ж показники будуть у східних областях. На вихідні на півдні ймовірно температура сягне +17/18 градусів.

Особливість полягає в тому, що ночі вже не будуть такими прохолодними. Починаючи із середи у більшості областей морозів не буде.

Але в ніч на четвер і в ніч на п’ятницю на всій території країни вночі буде в межах 0…+5 градусів. На вихідні температура в нічний годинник місцями може досягати +8…+10 градусів. Подекуди на високогір’ї Карпат може бути близько 0 градусів, але це локальні території. Загалом на кінець тижня очікуємо на потепління на всій території України.

З листопада задощить. За попередніми даними, на початку місяця буде досить тепла погода, але за рахунок зміни погоди можливі дощі, відчуватиметься осіння погода. Антициклон відходитиме.

На сайті «Уніан» вказано, що 2 листопада по всій країні буде похмара та хмарна погода, місцями з проясненнями. Невеликі дощі накриють майже всі західні області. Температура на Заході та Півночі буде на рівні +12°…+14°, у Центрі та Сході – до +16°, на Півдні очікується +16°…+19°.

Ілюстрація – УНІАН

У середу, 3 листопада, дощі накриють практично всю Україну. Суха, але похмура погода очікується лише у західних та місцями у східних областях.

Ілюстрація – УНІАН

4 листопада дощі почнуть зміщуватися на схід. У цей день опади очікуються практично по всьому Лівобережжю.

Ілюстрація – УНІАН

 

На головній – фотоілюстрація